chios beer |ΦΡΕΣΚΙΑ ΜΠΥΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΗΣ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

drz-skiathos-0227

Η Φρέσκια Μπύρα Χίου – House Ale ανήκει στις αφροζυμωτές (ALES) μπύρες , παράγεται  στον Κάμπο της Χίου από εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της.

Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol.

Παράγεται από τρεις διαφορετικές, εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο (Magnum, Bobek & Amarillo).

Ζυμώνεται αργά, παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με ωρίμανση που ξεπερνάει τις 4 με 6 εβδομάδες. Έχει μικρό χρόνο ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο, η ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-12°C.

Κάθε παρτίδα της είναι μοναδική

photo: c. drazos

source: chiosbeer.gr

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *