beer tartar recipe

drz--2 copy
Φτιάχνοντας τις προάλλες ψωμί μπύρας σκεφτήκαμε να παρασκευάσουμε κάτι ιδιαίτερο το οποίο σε συνδυασμό με το ψωμάκι μας να αποτελέσει ένα νόστιμο σνακ ή και – γιατί όχι; – πρώτο πιάτο. Ψάξαμε λοιπόν διάφορες συνταγές για ταρτάρ και καταλήξαμε σε αυτήν… Είναι εύκολη και πάνω απ’ όλα νόστιμη. Στο χέρι σας είναι να προσθέσετε και άλλα υλικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Περιμένουμε σχόλια και εντυπώσεις!

ΤΑΡΤΑΡ ΜΠΥΡΑΣ

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γραμμάρια ζαμπόν
  • 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 100 ml μαύρη μπύρα 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν (cayenne)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • Αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το τσίλι από τα κουκούτσια και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε το ζαμπόν σε κύβους και πολτοποιούμε σε μίξερ μαζί με το γιαούρτι. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας προσθέτουμε αργά την μπύρα. Στη συνέχεια βάζουμε το τσίλι και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Το ταρτάρ μας είναι έτοιμο. Αν θέλουμε μπορούμε να το εμπλουτίσουμε με αγγουράκι κορνισόν και πράσινη ή κόκκινη πιπεριά.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *