Λουκανικα & «Spätzle» στον Γερμανικο Νοτο

drz-6808drz-6777

Στο νότο αρέσει να μαγειρεύουν χορταστικά. Λευκό λουκάνικο με γλυκιά μουστάρδα  είναι όσο τυπικό όσο το τυπικό βαυαρικό σνακ με μια δυνατή «Weizenbier», «Obatzter» και «Krautsalat».

Spätzle         = σπιτικά ζυμαρικά

Weizenbier  = σταρένια μπύρα

Obatzter      = τυρό σαλάτα

Krautsalat   = λαχανοσαλάτα

Γύρω στο Μπάντεν-Βίρτεμπεργκ  τα ζυμαρικά και σούπες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο. Σπεσιαλιτέ  σε αυτήν την περιοχή είναι «Spaetzle και Knöpfle». Η ζύμη αποτελείται από τα αυγά, το αλεύρι, το αλάτι και το νερό, ενώ παραδοσιακά βράζονται όπως και τα ζυμαρικά. Τα «Spaetzle»  σερβίρονται σε φαγητά με κρέας και πλούσια σάλτσα.

Share This

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *